HVILKE MATERIALER ER BÆREKRAFTIGE?

Våres bærekraftige materialer

Bærekraftige materialer er hovedsakelig naturlige materialer, men resirkulerte stoffer og fargemetoder spiller også en viktig rolle i bærekraftige plagg. I denne sammenheng står bærekraft ikke bare for plaggenes bærekraftige kvalitet, men også energien som kreves for produksjonen og har innvirkningen på naturen vår.

Ikke bare miljøet er fornøyd med den stadig økende interessen for bærekraftig mote, men også huden vår. Naturlige materialer som lin, hamp og organisk bomull får poeng for sin høye pusteevne.Dette gjør klær laget av naturlige fibre mye mindre utsatt for flekker og lukt enn syntetiske fibre.

Er du nysgjerrig på hva annet garn har å tilby?

Her finner du alt du trenger å vite om de viktigste holdbare materialene.

ORGANISK BOMULL

Shop organisk bomull

LIN

Shop lin

LENZING ECOVERO ™ VISKOSE

SHOP ECOVERO

HAMP

I likhet med lin består hamp av veldigrobuste og temperaturregulerende fibre som er behagelige å ha på når som helstpå året. Produksjonen av de lange, skinnende bastfibrene krever lite vanning ogenergi. Det er biologisk nedbrytbart og spesielt hudvennlig.

Vårt tips: Vask og bruk hampeklærne dinemer, de blir mykere ved hver bruk og vask!

ALPAKKA ULL

Alpacas lever i de søramerikanskeAndesfjellene og produserer en av høyeste kvalitet ull. Dyrene klippes barehvert annet år, noe som gjør garnet til de rundt fire millioner alpakkaene iverden til et veldig verdifullt materiale.

Det skilles mellom fibre fra Huacayaalpacas og Suri alpacas. Begge gir silkeaktige fibre som har temperatur-regulerende egenskaper. Derfor gir plagg av alpakkaull varme om vinteren ogbehagelig luftighet om sommeren.

SILKE

Kombinasjonen av høy kvalitet ogholdbarhet utelukker ikke hverandre! Det edle materialet silke utvinnesbærekraftig fra proteinfibrene i silkeormkokongene. Det høres rart ut, men deter biologisk nedbrytbart.

Et pluss for den miljøbevisste silken: omsommeren er klær laget av det delikate materialet spesielt behagelige å ha på,fordi det smidige stoffet kan absorbere halvparten av vekten i fuktighet uten åføles fuktig.

TENCEL ™ Lyocell

SHOP TENCEL

SLITESTERK DENIM