HVOR KOMMER KLÆRNE MINE FRA?

GOTS

GERRY WEBER har vært GOTS(Global Organic Textile Standard) sertifisert siden 2017. Denne verdensledende standarden garanterer bruk av tekstiler laget av (minst 70%)organisk produserte naturlige fibre.

GOTS gjør det mulig for oss å tilby produkter som er kontrollert og sertifisert i hele tekstilproduksjonskjeden, fra fiberproduksjon til forhandleren, og som oppfyller omfattende sosiale kriterier. Standarden dekker produksjon, produksjon, emballering, merking, handel og distribusjon avalle tekstiler

Økologiske plagg

OEKO-TEX

I 2020 oppnådde vi sertifisering i henhold til OEKO-TEX Standard 100.

OEKO-TEX Standard 100 garanterer at alle komponenter i produktet er testet

for skadelige stoffer, og at disse er under de lovlige maksimum verdiene. I tillegg er materialer som ennå ikke er lovregulert, men som er helsefarlige, ekskludert.

AMFORI

GERRY WEBER har vært medlem av Amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) siden 2010. Amfori BSCI er et initiativ for forhandlere, industri og importører for å overvåke og forbedre sosiale standarder og arbeidsforhold hos både leverandører og gårder i englobal verdikjede. Vi forplikter våre leverandører til å overholde de sosialestandardene i henhold til amfori BSCI Code of Conduct,

og etterstrebe praktiske løsninger forkvalitetssikring og kontinuerlig forbedring.

PELSFRI FORHANDLERE

For å beskytte dyrenes velvære benytter vi ikke ekte pels, angoraull eller mohair ettersom det ikke kan garanteres riktig oppbevaring av kaniner i pelsproduksjonen. Vi bruker heller ikke fjær og dun fra dyr, og fra resten av produksjonen av foie gras, og forbyr også muldyr på sauer. Dette er en smertefull kirurgisk prosedyre uten bedøvelse, der huden rundt halen på dyret fjernes for å beskytte dyrene mot å bli smittet av parasitter. Vi forplikter våre leverandører til å overholde alle nasjonale og internasjonale lover og forskrifter om dyrevelferd. Vi bruker bare lær og hud fra gårds-dyr, dvs. fra dyr som er avlet for kjøtt og ikke for lær.

bioRe® bærekraftige tekstiler

Alle plagg som bærer bioRe® SustainableTextiles-kvalitetsmerket, er 100% sporbare og er laget av hudvennlig økologiskbomull på en rettferdig og CO2-nøytral måte. Disse produseres i samarbeid meddet sveitsiske tekstilfirmaet Remei AG, råmaterialet kommer frabioRe®-stiftelsens dyrkingsprosjekter i India og Tanzania.

SLIK FUNGERER SPORING AV PLAGGET

Biore sporing

Våre etiske retningslinjer

Vi har satt oss strenge økologiske standarder. Alle våre leverandører må undertegne en avtale om å overholde sosiale og økologiske standarder som grunnlag for vårt forretningsforhold. Overholdelse av standardene overvåkes regelmessig av leverandørene. Vi har også utviklet en oppførselskode som erklærer ansvarlig handling som en integrert del av vårt daglige arbeid.

Vår atferdskodeks

Vi har satt oss strenge økologiske standarder. Som grunnlag for forretnings forholdet må alle våre leverandører signere en avtale om overholdelse av sosiale og økologiske standarder.Leverandørenes overholdelse av disse standardene blir regelmessig kontrollert.

I tillegg har vi utviklet en atferdskodeks som gjelder for alle våre 1800 ansatte over hele verden og erklærer ansvarlig atferd som en integrert del av vårt daglige arbeid.